Shuhet filozofi Tzvetan Todorov

Historiani e filozofi bullgar Tzvetan Todorov ka ndërruar sot jetë.

Todorov sot vdiq në moshën 77 vjeçare, për shkak të disa problemeve shëndetësore neorologjike, prej te cilave vuante prej kohesh.

I lindur në Sofje në vitin 1939, ai është larguar për në Francë në vitet 60-të për ti shpëtuar komunizmit. Ka shkruar disa libra dhe ese ndërsa më i riu nga ai pritet të publikohet në muajin mars. Në vitin 2008 ai fitoi çmimin Princi i Asturias.

Në librin “Facing the Extreme” ai arriti në përfundim se morali nuk është zhdukur dhe se ka ende raste kur njerëzit ndihmojnë të tjerët për mbijetesë.

Libri flet kryesisht për nazistët, Stalinin dhe kampet e përqendrimit.

Në vitin 2008 ai fitoi çmimin Princi i Asturias.

KultPlus.com 

Share Button