Shtatë gjëra të cilat nuk duhet t’i kesh

Është konsideruar si një nga mendjet më të ndritura që ka njohur njerëzimi. Me urtësinë, mençurinë, intelektin dhe paqedashurinë e tij të pashtershme, mundi të kthehej në “idhullin” e urtësisë dhe gjenerata të tëra njerëzish t’i përulen atij sot me respekt.

Sipas liderit të madh indian Mahatma Gandhi, në vijim janë 7 mëkatet e shoqërisë. Në shoqërinë që ai ëndërronte, njerëzit nuk duhet të kishin këto shtatë pika:

1. Pasuri pa mund
2. Kënaqësi pa ndjenjë
3. Tregti pa moral
4. Dituri pa karakter
5. Shkencë pa njerëzi
6. Adhurim pa sakrificë
7. Politikë pa parime

Share Button