Shqipëria, prodhuesi më i madh i naftës në Ballkanin Perëndimor

Shqipëria është prodhuesi më i madh i naftës së papërpunuar në Ballkanin Perëndimor. Ajo prodhon 21.100 barela në ditë, transmeton Koha.net.

Shqipëria ndiqet nga Serbia më 20.560 barelë më ditë, kurse Kroacia – 18 mijë barelë.

Bullgaria prodhon 3.600 barelë naftë në ditë, Greqia 1.900, ndërsa Rumania 103.000 dhe Turqia 61.000 barelë.

Share Button