Shkrimtari amerikan George Saunders fitues i çmimit “Man Booker”

Shkrimtari amerikan George Saunders është fituesi i çmimit prestigjioz “Man Booker Prize”, për punën në romanin e zhanrit fiksion, “Lincoln in the Bardo”, raporton Anadolu Agency (AA).

“Forma dhe stili i romanit të tij krejtësisht origjinal zbulon një tregim të mençur, inteligjent dhe thellësisht të lëvizshëm”, tha Barones Young, kryetare e panelit të jurisë.

Rrëfimi për shpirtërat e bezdisshëm dhe të përhumbur në botën e përtejme të djalit të ri të Abraham Lincoln-it, paradoksalisht krijon një evokim të gjallë të personazheve që popullojnë këtë botë tjetër.

“Lincoln në Bardo është i rrënjosur, dhe luan me historinë, dhe hulumton kuptimin dhe përvojën e ndjeshmërisë”.

Saunders është shkrimtari i dytë amerikan që ka fituar këtë çmim prestigjioz.

Bashkë me trofeun, George ka marrë një çek në vlerë prej 50 mijë stërlina.

Në punën e tij Saunders njihet si shkrimtar i tregimeve të shkurta, eseve, novelave dhe librave për fëmijë.

Lincoln në Bardo është romani i parë i plotë i Saunders-it.

Share Button