Qabeja në mes të hënës, realizuar me helikopter

Qabja, Shtëpija e Shenjtë është një ndërtesë në formë kuboidi që gjendet në Mekë, Arabi Saudite. Është vendi më i shenjtë i fesë islame.

Sipas traditës islame ajo thuhet të jetë ndërtuar nga profeti i parë Ademi , por më vonë thuhet të ketë rënë në harresë dhe të ketë përfunduar në rrënojë. Profeti Ibrahimi  dhe i biri i tij Ismaili e kanë zbuluar dhe rindërtuar atë me ndihmën e Zotit.

Qabja ka një pamje të mrekullueshme dhe fotoja e realizuar nga kapiteni i helikopterit, i cili bëri përpjekje mbi 14 herë për të arritur  këtë foto ku shihet Qabeja në mes të hënës mbi orën e madhe në qytetin e Mekës.

18763350_1414288438634013_878804357_n

Share Button