Pse nuk rekomandohet qumështi i lopes për bebet?

Qumështi i lopës përmban 4 herë më shumë kripë sesa qumështi i gjirit.

Sipas mjekëve nuk u duhet dhënë foshnjeve, të paktën deri sa të bëhën 12 muajsh.

Ata këshillojnë se për fëmijët që konsumojnë qumësht lope dhe jo qumësht gjiri, duhet ulur sasia e kripës të paktën tek ushqimet e tjera.

Konsumimi i lartë i kripës mund të shkaktojë probleme shëndetsore tek fëmijët.

Sasia e madhe e kripës rrit presionin e gjakut dhe shkakton çrregullime në veshka.

Share Button