Problemet shëndetësore që shkaktohen nga bajamet e infektuara

Bajamet janë pjesë e sistemit limfatik dhe ndoënëse të gjithë njerëzit lindin me to duket se këto të fundit janë më kot aty pasi nuk kryejnë asnjë funksion, kjo pasi më shumë se 300.000 njerëz në vit mbi moshën 15 vjeç i heqin ato.

Bajamet janë vija e parë mbrojtëse ndaj baktereve që hyjnë në trup nëpërmjet hundës ose gojës dhe ndihmojnë për të luftuar infeksionet, por bajamet shkaktojnë gjithashtu dhe shumë probleme si: fryma e keqe në mëngjes, vështirësi në gëlltitje, gërhitje etj.

Infeksioni i bajameve apo zgjerimi i tyre mund të shkaktojë problemet e lartëpermendura e nësë këto të fundit përkeqëshet shumë njerëz zgjedhin t’i heqin. Përpara se të kaloni në një vendim të tillë, ekzistojnë gjithashtu shumë metoda natyrale për të kuruar bajamet e infektuara si gargarë me ujë e kripë apo me sode.

Share Button