Prishtinë: Ekspozita “Gjuha e motiveve të Anadollit”

Në organizim të Institutit “Yunus Emre” në Prishtinë u mbajt ceremonia e hapjes së ekspozitës “Gjuha e motiveve të Anadollit” në Qendrën tregtare “Albi Mall” të kryeqytetit të Kosovës, Prishtinë, raporton Anadolu Agency (AA).

Në këtë ekspozitë shfaqen reproduksionet e 23 tepihëve dhe qilimave të cilët sot ruhen nëpër muze të ndryshme të Turqisë dhe të botës. Me këtë ekspozitë synohet që të ruhet tradita me motivet e përdorura dhe reflektimi artistik i këtyre punimeve të mos harrohet.

Hapjen e kësaj ekspozite e bëri Ambasadorja e Republikës së Turqisë në Kosovë, Kıvılcım Kılıç, Drejtori i Institutit “Yunus Emre” në Prishtinë, Mehmet Ülker si dhe gratë nga Qendra për Promovimin e të Drejtave të Grave në Drenas të cilat ishin kursiste në kursin për Thurje të Qilimave të organizuar nga ky institut.

Share Button