Presidenti i Zimbabve, Robert Mugabe ka dhënë dorëheqje

Presidenti i Zimbabve, Robert Mugabe ka dhënë dorëheqje, duke i dhënë fund 37 viteve të sundimit dhe duke shkaktuar festime të gëzueshme në rrugët e vendit.
Një letër nga z. Mugabe e lexuar nga kryetari i parlamentit tha se vendimi ishte vullnetar dhe ai e kishte bërë atë të lejonte një transferim të qetë të pushtetit.

Lajmi përnjëherësh ndaloi një seancë dëgjimore që kishte filluar kundër tij.
Partia qeverisëse Zanu-PF thotë se ish nënkryetarja Emmerson Mnangagwa do të ketë sukses me z. Mugabe, në pushtet që nga viti 1980.

Z. Mugabe, 93 vjeç, ishte deri në dorëheqjen e tij udhëheqësi më i vjetër në botë. Ai më parë kishte refuzuar të largohej, pavarësisht nga marrja ushtarake e javës së kaluar dhe ditët e protestave

Share Button