Përfitimet shëndetësore që vijnë nga konsumi i vezëve

Veza është një ushqim i pazëvendësueshëm në kuzhinë për shkak të vlerave të pasura në proteina.

Kështu, konsumi i përditshëm i saj ndikon drejtpërdrejt në organizmin tonë, prandaj sugjerohet që të konsumohen së paku dy vezë në ditë.

Por, cilat janë vlerat e vezës në organizëm?

  1. Ngadalëson plakjen
  2. Ndihmon në rënien e peshës
  3. Ul rrezikun nga kanceri
  4. Forcon flokët dhe rigjeneron lëkurën
  5. I mban sytë tuaj të shëndetshëm dhe të pastër
  6. Ul rrezikun e sëmundjeve kardio-vaskulare
  7. Forcon kockat dhe dhëmbët
  8. Mbron trurin
  9. Ndihmon nënat shtatzëna që të mos kenë komplikacione

veza

Share Button