Përdoreni këtë recetë para se të flini gjumë, rezultate mahnitëse

Bëhet fjalë për përzierjen e mjaltit dhe kripës ngjyrë të trëndafiltë të Himalajeve, të cilën para se të flini e vini nën gjuhë. Kjo kripë vërtet është e veçantë, ajo i ndihmon trupit tonë që të bëhet alkal dhe me sukses të luftojë kundër sëmundjeve të ndryshme.

Gjithashtu, ndihmon në rregullimin e serotoninës, gjë që është shumë me rëndësi në luftën kundër depresionit. Serotonina është kimikati neurotransmetues që rregullon kontraksionin e muskujve, rregullon temperaturën e trupit, apetitin dhe dhimbjen, ndërkaq drejton edhe sjelljet tona, tensionin e gjakut dhe frymëmarrjen.

Ky hormon quhet edhe hormon gjumi. Ai drejton orën tonë biologjike. Në mëngjes prodhimi i melatoninës zvogëlohet dhe ne zgjohemi. Po ashtu, melatonina është hormon i fuqishëm natyral që njihet për asocimin e saj me ritmet kardiake që promovojnë cikël të shëndetshëm të gjumit.

Receta

Përzieni pesë lugë të vogla mjaltë me një lugë të vogël kripë të Himalajeve dhe këtë përzierje hidheni në një kavanoz të vogël. Çdo mbrëmje para gjumi vëreni pak nën gjuhë. Fatkeqësisht kripa që ne sot përdorim për gatim, nuk ka asnjë të përbashkët me kripën e Himalajeve.

Kripa e zakonshme përmban 97.5% klorid sodium dhe 2.5% kimikate dhe jod, ndërsa kripa e Himalajeve është e pastër dhe ka përmbajtje të lartë kristalesh dhe hekuri. Ngjyra rozë e kësaj kripe vjen nga përmbajtja e lartë e mineraleve, veçanërisht e hekurit.

Share Button