Pelegrinët shqiptarë në Mekë ngrejnë flamurin shqiptar, mediat aludojnë për ‘mbulimin’ e Skënderbeut

Miliona besimtarë myslimanë kanë shkuar në Mekë për pelegrinazhin vjetor të Haxhit, ku gjuhet me gurë ndaj djallit, rit të cilin të paktën një herë në jetë duhet ta kryej çdo mysliman.

Eksperti i bujqësisë Hysni Gurra, ka publikuar ne profilin e tij disa foto, ku tregon se pelegrinet shqiptare ne kete rit mbanin ne duar flamurin e Skenderbeut.

Keto foto vijne ne kulmin e debatit qe eshte ngritur sot, pasi shume qytetare kane akuzuar Komunitetin Mysliman se ka mbuluar statujen e Skenderbeut ne shesh, gjate faljes e Kurban Bajramit.

Postimi ne FB:

Uau!!! 😉
Pelegrinët shqiptarë në një nga momentet kulminante të peligrinazhit (Jamarat vendi ku goditet djalli me gurë) me flamurin e Skënderbeut në duar.
Foto janë ekskluzive, për ndonje mik gazetar që në këtë ditë paqe i intereson e vërteta dhe gurët duhet t’i hedhë drejt djallit e jo drejt njëri-tjetrit 01/09/2017.

Share Button