Një mënyrë e thjeshtë për të kuruar sinozitin

Ju mund të blini medikamente sa të doni, por sinoziti ka vetëm një mënyrë për t’u luftuar.

Fjala është për metodën popullore, mjaft të thjeshtë: Ujë me kripë.

Mjafton vetëm një gotë ujë e përzier me kripë dhe do të shihni sesi kjo terapi do të funksionojë menjëherë. Kjo mund të duket si një “ilaç i gjyshes”, por tani rreth tij ka edhe një vërtetim shkencor.

Efikasiteti i ujit me kripë është demonstruar edhe nga një studim amerikan i ndërmarrë nga Universiteti i Visconsit (SHBA).

Sipas studimit që u publikua, uji me kripë paraqet një efekt pothuajse të menjëhershëm për të liruar kanalet e zëna të hundës dhe nga shtypja e shkaktuar prej sinozitit.

Do të mjaftonin vetëm dy gota ujë me kripë në ditë.

Është një mënyrë, e cila paraqitet funksionale, si për të rriturit,ashtu edhe për fëmijët, madje edhe për ata shumë të vegjël.

Sekreti i kësaj “recete” qëndron pikërisht në faktin se pastrimi me ujë dhe kripë, mbron dhe ushqen mukozat që rreshtohen në zgavrën e hundës, ndërsa arrin deri te muret e sinuseve.

Share Button