Një baba i dashur ndikon në inteligjencën e fëmijës

Baballarët të cilët janë të përkushtuar ndaj fëmijëve, mund t’i bëjnë atyre një nder të madh për sa i përket inteligjencës. Roli i bbait ndikon drejtëpërdrejtë në inteligjencën e fëmijës. Sipas një studimi, fëmijët nuk kanë nevojë për një baba autoritar, por për një baba që të luajë me ta, dhe të kujdeset për dëshirat e tyre. Sigurisht, kjo vlen në etapën e fëmijërisë.

Shkencëtarët morën në studim 128 baballarë me fëmijë 3 muajsh. Ata regjistruan momentet e baballarëve me fëmijët e tyre, dh eta të cilët kalonin më shumë kohë duke luajtur, mbasi u testuan rezultuan të kishin një inteligjencë disi më të lartë se fëmijët e tjerë. Opinion

Share Button