Nesër ndërron ora

Natën ndërmjet të shtunës dhe të dielës, më konkretisht nesër, fillon llogaritja verore e kohës, ku akrepat e orës do të duhet lëvizur për 60 minuta para.

Konkretisht, në ora dy pas mesnate, koha do të shënojë orën tre.

Kalimi nga llogaritja dimërore në atë verore bëhet me arsyetimin se zgjatja e ditës mundëson kursim të energjisë elektrike.

Kalimi i parë nga llogaritja dimërore në atë verore është bërë në vitin 1916 në vendet e Evropës Veriore, ndërsa në Evropën Perëndimore u prezantua në fillim të viteve 70 të shekullit të kaluar.

Gjithashtu edhe Evropa Juglindore është e përfshirë në llogaritjen verore të kohës, përfshirë Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë.

Share Button