Nëse keni probleme me sytë duhet të konsumoni sa më shumë brokoli

Nëse keni prombleme me sytë apo mbani syze, atëherë duhet të kosnumoni çdo ditë brokoli. Ky produkt duhet të konsumohet i zier ose i skuqur, pasi mbron indet dhe lentet si dhe i bën rezistente ndaj dëmtimeve.

Gjithashtu brokoli mbron qelizat e shëndetshmë për sytë si “lutein”, për të cilat syri i njeiut ka nevojë të jenë sa më të padëmtuara. Nëpërmjet konsumimit të brokolit, një person mund të përmisojë shikimin për 2 vjet nga 0.1-0.4. “Kemi studjuar më shumë se 150 raste dhe në të gjitha kemi vënë re një ulje të numërit drejt 0-s, për ata që kanë prombleme. Duhet ta konsumojë çdo person që ka syze”, – thonë studimet.

Share Button