Myslimanët në Francë gëzohen për zgjedhjen e presidentit të ri

Xhamia kryesore në Paris thotë se zgjedhja e kandidatit qendror Emmanuel Macron për president të ri të Francës është shenjë e pajtimit ndërfetar në Francë.

Macron fitoi të dielën balotazhin ndaj kandidates së krahut të djathtë ekstrem.

“Është shenjë e pastër e shpresës se myslimanët francezë mund të jetojnë në harmoni dhe është shenjë e respektimit të vlerave franceze”, thuhet në njoftimin e Xhamisë së Madhe në Paris, raporton Reuters.

Le Pen pati thënë se nëse do të zgjidhjen Presidente do të mbyllte të gjitha xhamitë në këtë vend.

Share Button