Moska kundër marrëveshjes Moldavi-BE

Zv/kryeministri i Rusisë, Dmitry Rogozin, ka paralajmëruar Moldavinë për pasojat e mundshme nëse nënshkruan marrëveshjen e asociimit me Bashkimin Evropian.

Në një intervistë për të përditshmen ruse “Kommersant”, Rogozin ka thënë se Moska do të rishikojë lidhjet ekonomike me Moldavinë, nëse kjo e fundit bën hapa përafrimi me BE-në.

Rogozin ka thënë se Rusia do të mirëpriste një lidhje më të ngushtë midis Moldavisë dhe Unionit Doganor, që udhëhiqet nga Moska.

 

Share Button