Kjo është barishtja që shëron alergjinë dhe dhimbjet e kyçeve

Hithrat jane nje burim i mire proteinash. Nderkohe ato permbajne sasi te konsiderueshme te vitaminave A, B dhe C si dhe Kalcium, Magnez, Kalium dhe Zink.

Artriti

Nder shekuj hithrat jane perdorur per artritin. Kur vendosen ne gishta dhe ne zona te tjera te prekura nga artriti, ato mund te qetesojne dhimbjet deri ne 85%. Hithrat permbajne neurotransmetuesit serotonine dhe histamine, te cilat jane pergjegjese per efektet e tyre qetesuese. Gjithashtu mund te perdoren me rezultat edhe per dhimbje te tjera si muskulare.

Alergjite

Jeni te lodhur nga alergjite sezonale? Studimet tregojne se hithrat mund te ndihmojne. Perberesit antiinflamator dhe flavanoidet qe gjenden te hithrat ulin nivelin e histamines se prodhuar ne reaksionet alergjike me pasoje uljen e teshtimave dhe simptomave te tjera.

Detoksifikim

Duke qene me veti diuretike, hithrat e pergatitura ne forme caji ose te gatuara mund te ndihmojne shkarkimin e ujrave te tepert. Ne kete menyre veshkat e kane me te lehte punen e tyre te largimit te mbetjeve toksike.

Gatimi e e eliminon efektin djeges te hithrave. Perdorini ato ne byrek, ne supa apo pjata te tjera.
*Sezoni i tyre eshte pranvera kur gjethet jane me te njoma.

Share Button