Kafshimi i lëkurës pranë thonjve shkakton këto probleme

Ngrënja e pjesës së lëkurës përreth thonjve është një zakon aspak i rrallë, por përpos anës estetike, ka një arsye shumë të fortë përse duhet t’i thoni “Stop” këtij vesi.

Dy në tre njerëz vuajnë nga një një gjendje nervore e quajtur “dermatillomania”, e cila ka të bëjë me kafshimin e lëkurës. Ka disa arsye që shpjegon këtë zakon.

Disa e bëjnë padashje, disa e bëjnë për shkak të stresit ose ankthit, por ka dhe nga ata që e shohin si një mënyrë për të lënduar veten.

Megjithatë ajo që njerëzit nuk dinë, është fakti që ky veprim mund të shkaktojë dëm të përhershëm të lëkurës. Plagët që krijohen nga heqja e lëkurës, e ekspozojnë atë zonë ndaj baktereve.

Gjendja mund të përkeqësohet aq shumë, sa do jeni të detyruar t’i drejtoheni një psikologu. Mirë është të hiqni dorë sa jeni në kohë.

Share Button