Ja një problem serioz që po ndodh në Londër

Vetëm në një spital në Londër vitin e kaluar janë regjistruar mbi 3000 raste me probleme të mbipeshës.
Mesatarja e njerëzve që kanë probleme me mbipeshën është 811 në 100,000 banorë që tregon një trend në rritje prej viteve të mëhershme.

Shifrat janë të luhatshme në pjesë të ndryshme të Londrës, por megjithatë në çdo vend janë ndjerë rritje drastike të këtij fenomeni.
Vitin e kaluar në Angli ka pasur 440,000 raste me mbipeshë, shifra të çmendura duke i krahasuar me vitin 2004-2005 kur ky numër ishte rreth 40,000.

Mbipesha paraqet rrezik shumë të madh nga sëmundje të ndryshme si diabeti, kanceri, sëmundjet e zemrës dhe infarktet.
Edhe më shumë shqetësues është fakti se obeziteti është rritur shumë tek fëmijët.

Share Button