Ja një mënyre se si t’i ruani sa më gjatë bananet e freskëta

Nëse bananet qëndrojnë gjatë, patjetër që do të zbuten dhe fillojnë dhe nxihen.

Natyrisht, kjo nuk do të thotë se janë të prishura, por shumica nesh i do më shumë kur janë më të forta dhe të freskëta.
Si t’i mbajmë të freskëta? Ekziston një mënyrë e thjeshtë.
Tashmë e dini që bananet nuk do të duhej t’i mbani në frigorifer. Ajri i ftohtë do t’i bëjë që kjo perime të marrin ngjyrë të errët, andaj mënyra më e mirë është t’i mbani sa më larg frigoriferit.

Bëni këto veprime: rrënjën e bananes mbështilleni me folie najloni. Në këtë mënyrë rrënja nuk do të marrë ngjyrë të errët, andaj më gjatë do të ruajë freskinë dhe nuk do të bëhet tepër e butë.

Share Button