Ja çka ndodh me organizmin nëse i mungojnë acidet yndyrore omega 3

Kur bëhet fjalë për yndyrat, është një lloj që duhet ta konsumoni patjetër: acidet yndyrore omega 3. Dy llojet kryesore të saj — EPA dhe DHA –gjenden më shumë tek peshku. Ndërsa ALA (acidi linolenik alfa), gjendet tek burimet bimore si frutat e thata dhe farat. Këto yndyra i duhen trupit jo vetëm për të funksionuar, por i sigurojnë edhe një sërë përfitimesh shëndetësore.

Disa nga shenjat që shfaq organizmi kur ka mungesë të acideve yndyrore omega 3 janë:

Probleme me zemrën
Duar dhe këmbë jashtëzakonisht të ftohta
Dhimbje të kyçeve
Probleme me kujtesën
Imunitet i ulët
Nivel të ulët të energjisë
Probleme me shikimin
Depresion
Shtim në peshë

Share Button