Iluzione optike në rrugë për të ngadalësuar shpejtësinë

Shpejtësia është një nga shkaktarët kryesorë të aksidenteve rrugore, nga të cilët një numër mjaft i lartë personash humbin jetën çdo ditë në mbarë botën.

Në Indi kanë gjetur një mënyrë mjaft të veçantë për të bërë drejtuesit e automjeteve të ngadalësojnë sa më shumë shpejtësinë, të paktën nëpër qendrat e banuara.

Autoritetet e transportit në këtë shtet kohët e fundit kanë pikturuar iluzione optike në rrugë, duke krijuar idenë e vendosjes së pengesave në rrugë.

Ministri i Transporteve në Indi tha se sidomos ndryshimi i vijave të bardha “tradicionale” në 3D është mjaft efektiv, pasi i bën ato të dukshme, madje krijon idenë edhe të pengesave në rrugë.

Ai shtoi se kjo risi është testuar tashmë dhe duket se ka dhënë efektin e pritshëm.

1462488359_foto8 1462488323_foto4 1462488334_foto5

Share Button