Hithra dhe vetitë e saj

Hithra është një bimë që shpesh njihet për vetitë e saj të shëndetshme për organizmin.Hithra mund të konsumohet e kombinuar apo edhe e shndërruar në një lëng e që në rast konsumimi të paktën një gotë e tillë në ditë është ilaç për veshkat, reumatizmin dhe artritin.

Kjo është një bimë që përdoret më shumë gjatë stinës së pranverës dhe verës ka funksione të dobishme shëndetësore që ndihmon në pastrimin e gjakut dhe sjellpërforcim tek personat që janë anemik.

Është e rekomandueshme që gjatë kësaj periudhe kohore hithrat të konsumohen në byrek, supë apo edhe në formë kombinimi me sallatën.

Share Button