Fruti që largon përtacinë

Gështenja, e njohur si fruti i vjeshtës, është kuruesi më i mirë i lodhjes dhe shëndetit jo të mirë.

Nëse vazhdimisht ndjeheni të plogësht, ekspertët rekomandojnë gështenja të ziera apo të pjekura.

Gështenja u rekomandohet personave që duan të forcojnë muskujt, personave anemikë dhe sportistëve.

Vlerat ushqyese të gështenjës (100 gramë)

Vitamina B: 22 mg

Riboflavinë: 22 mg

Niacinë: 6 mg

Kacium: 27 mg

Hekur: 3.8 mg

Fosfor: 373 mg

Yndyrë: 4.1 mg

Proteina: 2.9 mg

Kalori: 377 mg

Share Button