Flija, tradita shekullore e shqiptarëve në Turqi

Flija e cila bëhet në rajonin Niksar të qytetit Tokat të Turqisë ku jetojnë shqiptarët e ardhur nga Kosova vazhdon të ruajë vendin e tij në mesin e shijeve të patjetërsueshme të qerasjeve.

Shqiptarët të cilët janë vendosur në Niksar duke emigruar nga Kosova në vitin 1912, vazhdojnë të ruajnë traditën dhe bëjnë byrekun fli si një prej gatimeve më të veçanta kryesisht për të ftuarit.

Flija e cila tërheq vëmendjen me shërbimin dhe përgatitjen që nevojitet në një proces të lodhshëm përbëhet nga mielli, kripa, gjalpi, kajmaku dhe qumështi.

Share Button