Fëmija bie brenda kafazit të gorillës, ja çfarë ndodh

Punonjësit e një kopshti zoologjik në qytetin amerikan të Sinsinatit, qëlluan dhe vranë një gorilla pasi një djalë 4-vjeçar hyri në rrethimin e tij. Djali i vogël kapërceu gardhin mbrojtës dhe ra në një kanal rrethues, ku u mbërthye nga gorilla.

Videot amatore të incidentit tregojnë se si gorilla e tërhiqte djalin e vogël dhunshëm në ujë. Punonjësit e kopshtit zoologjik thanë se nuk kishin rrugë tjetër veçse të eliminonin fizikisht gorillën, pasi ishte në rrezik jeta e djalit të vogël.

Ky i fundit i shpëtoi incidentit të frikësh më plagë të lehta dhe është jashtë çdo rreziku. Zyrtarë të kopshtit zoologjik justifikuan vendimin e punonjësve për të vrarë gorillën menjëherë, pasi përdorimi i qetësuesve do të kishte dashur kohë të jepte efekt dhe ndërkohë djali i vogël mund të ishte plagosur rëndë apo të kishte humbur jetën.

Share Button