Fakte rreth sheqerit që nuk i dinit!

Deri më tani ju e dinit që sheqeri duhet të konsumohet sa më pak të jetë e mundur, ngaqë ka shumë… kalori!

Por një studim i ri, vjen të shtoj dhe një arsye tjetër më të fuqishme, për të cilën ne duhet ti themi “JO” sheqerit, pasi hulumtimi tregoi se sheqeri ndikon në plakjen e parakohshme të njeriut.

Ndërsa kaq, sado e çuditshme që t’ju duket rezultati tregoi se glukoza dëmton rëndë proteinat dhe dëmton lëkurën.
Më konkretisht glycosylation indeve është fajtor për 50% të plakjes së perceptuar.
Ndaj kujdes, tashmë jemi në prag të stinës së verës dhe do duhet të bëni kujdes dhe të shmangni konsumonim e tepërt të sheqerit, ose të paktën konsum me rregull.!

Share Button