A është djathi i shëndetshëm?

Djathi është i pasur më lëndë ushqyese Djathi është i pasur me lëndë ushqyese dhe është i shijshëm mirëpo konsumi i tij duhet të bëhet në suaza të normales duke e konsumuar atë në masë jo të madhe. “Djathi përmban disa lëndë ushqyese të rëndësishme, përfshirë kalcium dhe proteina, së bashku me vitaminën B12 dhe zink.

Megjithatë, kaloritë mund të shtohen shpejt nëse nuk jeni të kujdesshëm”, tha Kelly Pritchett, zëdhënësja e Akademisë së të ushqyerit e cila merret edhe me dieta kur u pyet se nëse djathi është i shëndetshëm.

Ajo po ashtu tha se djathërat e butë kanë më pakë kalori se djathërat e fortë Pritchett më tej tha se djathi përmban yndyrë e cila mund t’ua rritë nivelin e kolesterolit në gjak. Ajo ua sugjerojnë njerëzve të cilat dëshirojnë që të heqin kalori që të përdorin djathëra të butë dhe jo të fortë

 

Share Button