Çmimet Oscar, triumfon filmi ‘Birdman’

Në mbrëmjen e ndarjes së çmimeve Oscar është filmi ‘Birdman’ ai që triumfon duke marrë plot 4 statuja të arta: filmi më i mirë, regjisori më i mirë (Alejandro Gonzalez Inarritu), kinematografia më e mirë dhe skenari origjinal më i mirë.

Ndërkohë, çmimin e aktorit më të mirë e fitoi Eddie Redmayne për interpretimin e tij në ‘The Theory of Everything’, ku luan rolin e fizikantit Stephen Hawking, ndërsa aktorja më e mirë u shpall Julianne Moore (‘Still Alice’).

Aktori më i mirë joprotagonist shkoi për J.K Simmons në filmin ‘Whiplash’, ndërsa aktorja më e mirë joprotagoniste u shpall Patricia Arquette në filmin ‘Boyhood’.

Ja lista e të gjithë fituesve të çmimeve Oscar:

Filmi më i mirë – Birdman

Regjisori më i mirë – Alejandro G. Iñárritu, Birdman

Aktori më i mirë – Eddie Redmayne (The Theory of Everything)

Aktorja më e mirë – Julianne Moore (Still Alice)

Aktori më i mirë joprotagonist – JK Simmons (Whiplash)

Aktorja më e mirë joprotagoniste – Patricia Arquette (Boyhood)

Kinematografia më e mirë – Birdman (Emmanuel Lubezki)

Filmi i huaj më i mirë – Ida

Skenari më i mirë i përshtatur – The Imitation Game

Skenari më i mirë origjinal – Birdman

Make-Up-i më i mirë – The Grand Budapest Hotel

Kolona zanore më e mirë – ‘Glory’ (Selma)

Filmi i animuar më i mirë – Big Hero 6

Efektet më të mira vizuale – Interstellar

Kostumografia më e mirë – The Grand Budapest Hotel

 

Share Button