XHAMIA E RRALLË PREJ DRURI NË INDONEZI, OBJEKT I UNESCO-s

Xhamia Bejturrahman në Açe të Indonezisë e cila sfidon vitet, njihet nga muslimanët e këtij rajoni si ‘Kalaja’ e Açe-s, shkruan Anadolu Agency (AA). Xhamia e ndërtuar me materiale drusore, nga Sulltani i Açe-s, Skënder-i në vitin 1612, tërheq vëmendje edhe me historinë e saj interesante. Xhamia e cila u dogj në vitin 1873 nga...
Lexo më tepër

Postuar më 4 July 2017, 10:26.am

Mpaket Shqipëria, bien lindjet rriten vdekjet në tremujorin e parë 2017

Shtesa natyrore e popullsisë për tremujorin e parë 2017, pasqyron një rënie me 33,6 %, në krahasim me tremujorin e parë 2016. Gjatë kësaj periudhe numri i lindjeve tejkaloi me 852 numrin e vdekjeve, raportoi sot INSTAT. Në tremujorin e parë 2017, shtesa natyrore e popullsisë për 12 qarqet e Shqipërisë, regjistron normën më të...
Lexo më tepër

Postuar më 29 June 2017, 9:08.am

Milosavljević: Shqiptarët janë autoktonë, mjaft me gënjeshtra

Qysh në gjysmën e dytë të shekullit XIX, stereotipi negativ për shqiptarët ka qenë i shprehur në një sërë librash të autorëve serbë pa ndonjë redaktim të veçantë shkencor. Më i përhapuri ka qenë, sigurisht, ai për urrejtjen ndaj serbëve. Olivera Milosavlević “Me politikën pushtuese të qeverisë serbe ndaj arbanasve, në kufirin perëndimor të Serbisë...
Lexo më tepër

Postuar më 25 March 2016, 9:48.am

Aktivitete në Ditën Botërore të Ujit

Shoqata Ujësjellës Kanalizime e Shqipërisë (SHUKALB), në bashkëpunim me Grupin e Profesionistëve të Rinj të Ujit në Shqipëri (PRU), organizojnë në datën 22 mars 2014 aktivitete sensibilizuese, me rastin e Ditës Botërore të Ujit, me temë, “Uji dhe Energjia“. Aktivitetet zhvillohen në orën 10:00 tek Sheshi Skëndërbej dhe Liqeni Artificial në Tiranë. Gjatë këtyre aktiviteteve...
Lexo më tepër

Postuar më 21 March 2014, 10:51.pm