Del në treg laptopi i parë me sistemin operativ Android

Pas debutimit në Amazon në fillim të këtij muaji, Lenovo ka konfirmuar ekzistencën e Lenovo A10. Brenda, A10 ka një procesor RK3188 quad-core Cortex-A9 1.6GHz, që thuhet të jetë procesori më i shpejtë i bazuar në RAM. Lenovo A10 përmban një ekran 10,1-inç 1366 x 768 HD që mund të kthehet 300-gradë, siç shihet më...
Lexo më tepër

Postuar më 22 October 2013, 9:09.pm

Vjen bioroboti i parë nga SHBA-të

Në muzeun e Institutit Smithson (Smithsonian Institution) në Uashington u prezantua bioroboti i parë, i prodhuar nga 28 pjesë artificiale të trupit të njeriut. Frank, ky është emri i biorobotit që ka mushkëri, veshka, madje edhe zemër që rreh. Franku ëshë në gjendje të ecë, flasë dhe të shikojë, por kjo falë procesorëve dhe sensorëve...
Lexo më tepër

Postuar më 20 October 2013, 10:07.am

Apple në vend të parë nga vlefshmëria

Apple  ka marrë kreun si marka më e vlefshme në botë, duke e tejkaluar “rivalin” Coca Cola, sipas  raportit të ri të faqes botërore për rangimin e markave, Interbrand 2013. Tashmë Apple ka kaluar në vendin e parë si marka më e pasur, vlera e të cilës vlerësohet se është 98.3 miliardë dollarë. Rritja e...
Lexo më tepër

Postuar më 2 October 2013, 3:17.pm

Instagram, mbi 150 milionë përdorues

Instagram e ka zgjeruar shumë shpejt bazën e tij të përdoruesve gjatë vitit të kaluar. Shërbimi i shpërndarjeve të fotove online njoftoi, se tani ka mbi 150 milionë përdorues. Në fakt, Instagram deklaroi se 50 milionë përdoruesit e rinj janë shtuar vetëm në gjashtë muajt e fundit. Instagram gjithashtu tha, se mbi 60 për qind e...
Lexo më tepër

Postuar më 28 September 2013, 7:36.pm