Veturat më të shitura në Europë gjatë vitit 2017

Edhe pse ka rënë me 2 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, Volkswagen Golf është ende makina më e shitur në Evropë, me 445.206 njësi. Në vendin e dytë renditet Renault Clio me 300,000 njësi, pasura nga Polo me 255,370 njësi të shitura, apo 10.4 për qind më pak se...
Lexo më tepër

Postuar më 1 January 2018, 6:12.pm

Apple paditet për ngadalësim të qëllimshëm të iPhone

Sipas tetë padive që janë dërguar në drejtim të Apple, kjo kompani ka mashtruar përdoruesit duke ua ngadalësuar iPhone-të e tyre paparalajmërim për të kompensuar performancën e dobët të baterisë, shkruan Telegrafi. Paditë janë dërguar në gjykatat e Kalifornisë, Nju Jorkut dhe Ilinoisit. Apple javën e kaluar për herë të parë e pranoi se ka...
Lexo më tepër

Postuar më 28 December 2017, 12:30.pm

Kujdes, këta telefona nuk mund ta përdorin më WhatsApp-in pas datës 31 dhjetor

Një nga aplikacionet më të populluara të dërgimit të mesazheve në botë, nuk do të ofrojë më mbështetje për sistemet operative. Lajmin e bëri të ditur vetë kompania nëpërmjet një postimi në faqen zyrtare të saj. Sipas njoftimit, përdoruesit e BlackBerry OS dhe BlackBerry 10, Windows Phone 8.0 dhe pajisjet më të vjetra, si dhe...
Lexo më tepër

Postuar më 27 December 2017, 9:07.am

“Blockchain”, fjala e re që duhet të mësojnë përdoruesit e internetit

Në gjuhën angleze ka hyrë një fjalë e re, që të gjithë përdoruesit e internetit është mirë ta mësojnë, pasi mund të bëhet përcaktuese për të ardhmen e transaksioneve financiare globale. Kjo fjalë mund të mos jetë e përthyeshme në shumë gjuhë të tjera, kështu që mund të bëhet një term ndërkombëtar, i ngjashëm me...
Lexo më tepër

Postuar më 25 December 2017, 9:36.am