Si të parandaloni mungesën e hekurit te fëmijët?

Hekuri është një element shumë i rëndësishëm për fëmijët Për të parandaluar mungesën e hekurit te fëmijët, prindërit duhet të kenë parasysh sasinë, llojin e ushqimeve dhe me çfarë t’i shoqërojnë. Sasia ditore e qumështit duhet kufizuar deri në 700 ml. Dieta ushqimore duhet të jetë e pasur me ushqime që përmbajnë hekur më shumë...
Lexo më tepër

Postuar më 15 February 2018, 1:09.pm

Zbulohen antibiotikë të rinj nga dheu

Shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar një familje të re të antibiotikëve në mostrat e tokës. Studiuesit në Universitetin “Rockefeller” besojnë se komponimet natyrore mund të përdoren për të luftuar infeksionet. Puna ofron shpresë të re në garë kundër rritjes së sëmundjeve rezistente ndaj antibiotikëve, të cilat vrasin 700,000 njerëz në mbarë botën çdo vit. Ata përdorën...
Lexo më tepër

Postuar më 15 February 2018, 12:54.pm

Mos mendoni për dietë, por si të kombinoni ushqimet

Rëndësi të veçantë kanë edhe kombinimet mes ushqimeve. Kështu që mendoni më mirë për këtë të fundit se të nisni një dietë. Përdorni ose shmangni disa kombinime ushqimesh, pasi kjo e dhënë interesante do ju rrëfejë pse duhet kjo. E njëjta pjatë mund të ndikojë pak a shumë në organizmin tonë sipas asaj që hamë,...
Lexo më tepër

Postuar më 15 February 2018, 12:00.pm

Metoda më e mirë për t’u dobësuar, hani ngadalë!

Njerëzit të cilët hanë shpejt ushqim, mund të humbin peshë thjesht duke e përtypur më gjatë ushqimin dhe duke pushuar pak mes kafshatave. Hulumtimet me 60,000 japonezë tregojnë për një lidhje mes të ngrënit ngadalë ose shpejt, dhe fitimit ose humbjes së peshës. Sipas tyre, ndryshimet në shpejtësi të ngrënies mund të shkaktojnë ndryshime në...
Lexo më tepër

Postuar më 14 February 2018, 3:17.pm