Maqedoni: Avokati i Popullit dënon përjashtimin e nxënëseve nga shkolla për shkak të shamisë

Avokati i Popullit në Maqedoni ka dënuar ashpër procedurën e Ministrisë së Arsimit, e cila përmes një shkrese të dërguar ia ka mundësuar drejtorit të Shkollës Fillore “Vëllazërim Bashkimi” (“Bratstvo Edinstvo”) të Ohrit, t’ua ndalojë nxënëseve ndjekjen e mësimit për shkak të mbajtjes së shamive në kokë dhe menjëherë kërkon t’u mundësohet ndjekja e procesit...
Lexo më tepër

Postuar më 20 September 2017, 8:21.am

Shkup, hidhet gurthemeli i Xhamisë Qendrore në Fushë Topanë

Në kryeqytetin e Maqedonisë, Shkup, u mbajt ceremonia e hedhjes së gurthemelit të Xhamisë Qendrore në Fushë Topanë, e cila do të ndërtohet nga ana e Fondacionit Turk për Çështje Fetare (TDV), raporton Anadolu Agency (AA). Në ceremoninë e hedhjes së gurthemelit të projektit, i cili do të zhvillohet në bashkëpunim me Bashkësinë Fetare Islame...
Lexo më tepër

Postuar më 15 September 2017, 9:44.am

Ramush Haradinaj zgjidhet kryeministër i Kosovës

Në seancën e Kuvendit të Kosovës, i mandatuari për kryeministër nga koalicioni PAN, Ramush Haradinaj dhe kabineti qeveritar i propozuar nga ai, fitoi besimin e kuvendit me 61 vota pro dhe 1 abstenim, nga 112 deputet të pranishëm në seancë, raporton Anadolu Agency (AA). Kryeministri i zgjedhur Ramush Haradinaj, prezantoi kabinetin qeveritar që u votua...
Lexo më tepër

Postuar më 10 September 2017, 8:56.am

Kadri Veseli zgjidhet kryetar i Kuvendit të Kosovës

Në seancën konstituitive të mbajtur sot në Kosovë, Kadri Veseli është zgjedhur kryetar i Kuvendit. Kandidatura e Veselit, e propozuar nga Enver Hoxhaj, ka marrë mbështetjen e shumicës së deputetëve. Ajo është votuar me 62 vota pro dhe 52 kundër. Ndërkohë, në këtë seancë janë zgjedhur edhe 3 nënkryetarët e Kuvendit: Xhavit Haliti, Aida Dërguti...
Lexo më tepër

Postuar më 7 September 2017, 2:47.pm