Egjipti synon të ndërtojë stacionin e parë hidroenergjetik në Lindjen e Mesme

Në vazhdën e burimeve më të qëndrueshme dhe të ripërtëritshme të energjisë, Ministria e Energjisë Elektrike planifikon të themelojë hidrocentralin e parë të madh në Lindjen së Mesme, në bashkëpunim me Sinohydro; një kompani kineze e inxhinierisë së hidrocentraleve, për të prodhuar një substancë të konsiderueshme 2,400 megavat energji të pastër duke përdorur teknologji të...
Lexo më tepër

Postuar më 20 February 2018, 3:23.pm

Parku i stilit Disneyland drejt Egjiptit

Guvernatori i Marsa Matrouh ne Egjipt Alaa Abou Zaid nënshkroi një kontratë të re për të ndërtuar  parkun më të madh zbavitës në Egjipt në al-Alamein, falë  një investimi Amerikano-Saudit prej 3.3 miliardë dollarësh. Ministria e Investimit dhe e Bashkëpunimit Ndërkombëtar tha në një deklaratë se parku i ri i zbavitjes  me stilin e Disneyland...
Lexo më tepër

Postuar më 20 February 2018, 3:11.pm

Telegraph artikull për Shqipërinë, një nga 10 destinacionet më të paragjykuara

Destinacionet nuk rezultojnë gjithnjë kënaqësi dhe kjo na bën që të gjykojmë një vend sipas reputacionit. Parisi duhet vizituar në pranverë; destinacionet me det në verë etj. Për udhëtimet, ekspertet sugjerojnë se duhet zgjedhur momenti i duhur dhe madje thonë se duhet të rishikoni një vend, për ta rizbuluar atë në mënyrën tuaj. Por, një...
Lexo më tepër

Postuar më 20 February 2018, 1:41.pm

Obeziteti në rajon, ku renditen shqiptarët?

Sipas shifrave të fundit të Organizatës Botërore të Shëndetit, 17.6% e shqiptarëve janë obezë, e përllogaritur në 348,416 të rritur. Ndonëse krahasuar me rajonin jemi “më elegantë”, shifrat tregojnë një rritje të prevalencës ndër vite…. Obeziteti është cilësuar si sëmundja e shekullit dhe sipas Organizatës Botërore të Shëndetit është trefishuar krahasuar me të dhënat e...
Lexo më tepër

Postuar më 20 February 2018, 1:40.pm