Produktet armike që dëmtojnë fort mëlçinë dhe organizmin

Disa produkte të caktuara janë vërtet të gabuara nëse ju intereson shëndeti i mëlçisë. Ndaj po listojme një renditje të cilën duhet ta mbani parasysh. Sheqeri Shumë sheqer nuk bën vetëm dëm tek dhëmbët tuaj. Sheqeri arrin të dëmtojë fort edhe mëlçinë. Mëlçia shpërbën një lloj sheqeri të quajtur fruktozë, për të bërë yndyrë. Shumë...
Lexo më tepër

Postuar më 26 January 2018, 10:39.am

Prifti anglez: Shqiptarët nuk përbuzin askënd për shkak të fesë

Në botën perëndimore indeferenca e shqiptarëve ndaj fesë merrej si diçka e mirëqenë. Përshkrimet e atyre që ishin të familjarizuar me shqiptarët vetëm sa provonin këtë, shkruan Konica.al. William Ainger Wigram (1872-1953), një prift anglez që udhëtonte shpesh në Lindje, ka dhënë një kronikë interesante për shqiptarët. Si studiues i kishës asiriane, ai do të...
Lexo më tepër

Postuar më 15 January 2018, 9:42.am

Spanja mbështetje me 2 milionë euro për palestinezët

Qeveria spanjolle ka mbështetur Agjencinë e Ndihmës dhe Punës së OKB-së për Refugjatët e Palestinës (UNRWA) me 2 milionë euro, bëri të ditur agjencia të hënën, raporton Anadolu Agency (AA). “Qeveria spanjolle, nëpërmjet Agjencisë Spanjolle të Bashkëpunimit Ndërkombëtar, ka siguruar 2 milionë euro për t’u përdorur në aktivitetet e UNRWA në sferat e mbrojtjes, shëndetit,...
Lexo më tepër

Postuar më 19 December 2017, 11:02.am

Ja si vdiq Faik Konica, 75 vjet më parë

Meqenëse 15 dhjetori shënon 75-vjetorin e vdekjes së Faik Konicës, ai ndërroi jetë në vitin 1942 në Uashington DC.  Në vitin 1942 Shqipëria ishte e pushtuar nga Italia dhe Departamenti i Shtetit nuk e njihte më Konicën si përfaqësues diplomatik të vendit të tij. Jeta e Faik Konicës në Uashington ishte modeste. Paguante qiranë e apartamentit,...
Lexo më tepër

Postuar më 16 December 2017, 12:51.pm