Intuita – realitet apo diçka më shumë?

Intuita është këtu pa ndonjë shkas, vetëm se ndonjëherë mund të interpretohet gabimisht. Psikologët besojnë që instinkti pikërisht është përgjigje e lindur që na tërheq vërejtjen para se truri ynë vërtet të njohë dhe të përpunojë situatën, pastaj të propozojë reagimin e duhur. Sa herë keni dëgjuar zërin tuaj të brendshëm? Sa herë keni pasur...
Lexo më tepër

Postuar më 22 September 2017, 9:58.am

Gaboheni nëse mendoni se shumica e muslimanëve janë arabë, ja faktet!

  Ekziston një qytet pranë bregut perëndimor të Arabisë Saudite, përballë Sudanit përmes Detit të Kuq, dhe emri i atij qyteti është Meka. Pesë herë në ditë, pavarësisht pozicionit gjeografik kudo ku ndodhen nëpër botë, muslimanët e përkushtuar drejtohen nga Meka për të kryer ritin e faljes. S’ka dyshim, Meka është vendbanimi (qyteti) më i...
Lexo më tepër

Postuar më 11 September 2017, 10:29.am

Gaza, i riu palestinez prodhon biçikletë të pazakontë

Një i ri palestinez nga Rripi i Gazës ka prodhuar me mundësitë personale një biçikletë të pazakontë, me të cilën ai tërheq vëmendjen e kalimtarëve, raporton Anadolu Agency (AA). Biçikleta e prodhuar nga Alaa Saeedy, 24-vjeçari që jeton në Gaza, është e lartë afërsisht dy metra, ndërsa përmes saj, ai kryen udhëtimet e përditshme brenda...
Lexo më tepër

Postuar më 6 September 2017, 12:31.pm

Zbulohet vrima e zezë 100 mijë herë më e madhe se dielli

Në një distancë 200 vite dritë në qendër të galaktikës së Rrugës së Qumështit zbulohet një vrimë e re e zezë. Shkencëtarët japonezë në kërkimin e zhvilluar nën drejtimin e Tomoharu Oka nga Universiteti Keio, njoftuan se vrima e zezë e zbuluar është e rrethuar me gazra molekulare. Hulumtuesit kanë njoftuar se vrima e zezë e masës...
Lexo më tepër

Postuar më 6 September 2017, 12:25.pm