Perspektiva bashkëpunimi mes institucioneve shkencore shqiptare dhe atyre arabe

Rijad, 22 Nëntor 2017 Një delegacion i Institutit Shqiptar të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam (AIITC), i përbërë nga Kryetari i Bordit, Dr. Faruk Borova dhe Drejtori i Përgjithshëm, Dr. Ramiz Zekaj, vizituan një numër institucionesh shkencore dhe kulturore në Arabinë Saudite me qëllimin e rritjes së bashkëpunimit shkencor dhe kulturor me këto institucione. Vizita...
Lexo më tepër

Postuar më 24 November 2017, 12:00.pm

Panairi Ndërkombëtar i Tiranës bën bashkë bizneset e Ballkanit

Është hapur dje në Tiranë edicioni i 24-t i Panairit Ndërkombëtar të Tiranës, ku marrin pjesë kompani të profileve të ndryshme nga shtetet e rajonit, por edhe më gjerë. I pranishëm në ceremoninë e hapjes së panairit, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, theksoi se tashmë biznesi shqiptar është një realitet i ri, i konsoliduar dhe sipas...
Lexo më tepër

Postuar më 24 November 2017, 9:27.am

22 nëntor shënohet dita e Alfabetit Shqip në Manastir

Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 22 nëntorit, Kongresit të Manastirit dhe Ditës së Alfabetit Shqip, përfaqësues të institucioneve shtetërore dhe figura të shquara të Maqedonisë, Shqipërisë dhe Kosovës, vizituan Muzeun e Alfabetit Shqip në Manastir dhe ekspozitën me portretet e kongresmenëve të cilët miratuan vendimin e pranimit të alfabetit shqip, raporton Anadolu Agency...
Lexo më tepër

Postuar më 23 November 2017, 8:40.am

Hapen “Javët e Kulturës shqiptare në Austri”

Më 17 nëntor janë hapur edhe zyrtarisht ” Javët e kulturës shqiptare në Austri“. Të shndërruara tanimë në traditë, “Këshilli Koordinues i Shoqatave Shqiptare në Austri” në bashkëpunim me shoqatat tjera shqiptare të cilat veprojnë në shtetin austriak dhe përkrahjen e partnerëve të ndryshëm, arriti të organizojë aktivitete nga më interesantet dhe më të larmishmet...
Lexo më tepër

Postuar më 22 November 2017, 3:22.pm