OBI: Përkrahje ndaj shtetit të Palestinës dhe çështjes së Jeruzalemit

Përfaqësuesi i Organizatës së Bashkëpunimit Islamik në shtetin e Palestinës, Ahmed Al-Ruejdi zhvilloi një takim me zv/ministrin palestinez të informacionit Mahmud Khalifa. Gjatë takimit u diskutua mbi instrumentat e bashkëpunimit reciprok dhe planet e nevojshme për implementimin e vendimeve të sesionit te 11-të të Këshillit të Ministrave të Informacionit të Vendeve Islame, mbajtur në Xheda...
Lexo më tepër

Postuar më 27 February 2017, 2:42.pm

Danimarkë: Reagime pas dëmtimit të varrezave muslimane

Vandalët kanë dëmtuar varrezat muslimane në kryeqytetin e Danimarkës, Kopenhagë, raporton Anadolu Agency (AA). Gazetari me origjinë nga Pakistani, Rushy Rashid dje vizitoi varrin e nënës së tij në varrezat e qytetit në Kopenhagë ndërsa aty pa dhjetëra varreza muslimane të shkatërruara ku pllakat ishin rrëzuar në tokë dhe dukshëm të dëmtuara. Rashid këtë rast...
Lexo më tepër

Postuar më 27 February 2017, 2:14.pm

“Perandoria Osmane kishte besim tek shqiptarët”

Jusuf Osmani, profesor në degën e Arkivave në Universitetin e Prishtinës, ka thënë se në Perandorinë Osmane kishte shqiptarë që shërbenin në të gjitha pjesët e administratës, raporton Anadolu Agency (AA). Osmani ka qenë pjesë e simpoziumit të organizuar në qytetin e Bursës në Turqi. Simpoziumi me temë “Emigrimi nga Kosova drejt Bursës”, është organizuar...
Lexo më tepër

Postuar më 26 February 2017, 4:31.pm

Opozita akuzon regjimin sirian për shkelje të armëpushimit

Përderisa vazhdojnë sulmet ajrore në rajonin Vaer të Homsit në Siri të cilin regjimi i Asadit e mban nën rrethim, forcat opozitare kanë tërhequr vëmendjen se regjimi ka për qëllim prishjen e raundit të katërt të bisedimeve të Gjenevës për Sirinë, raporton Anadolu Agency (AA). Në Homs opozitarët në rajonin Vaer nën rrethimin e regjimit...
Lexo më tepër

Postuar më 26 February 2017, 12:42.pm