Sarajevë, mbahet marsh qytetar për Halepin

Rreth 35 pjesëmarrës të marshit qytetar për Halepin i cili deri më tani ka kaluar më shumë se 1.000 kilometra nëpër Evropë, mëngjesin e sotëm është nisur nga Visoko drejt Sarajevës. Marshi qytetar do të hyjë në Sarajevë në orët e pasdites. Gjatë qëndrimit të tij dy-ditor në Sarajevë të pjesëmarrësve të marshit, do të mbahet...
Lexo më tepër

Postuar më 22 March 2017, 12:57.pm

Ja dhe sa kohë duhet për t’u ngritur xhamia më e madhe në Ballkan

Ndërkohë që besimtarët muslimanë në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, ende përballen me vështirësi në kryerjen e lutjeve të tyre, për shkak të numrit të vogël të xhamive dhe hapësirave të pakta të tyre, ndërtimi i një prej faltoreve më të madhe në Ballkan, Xhamisë së Namasgjasë, po vazhdon pandërprerë. Ndërtimi si karabina i kësaj vepre...
Lexo më tepër

Postuar më 22 March 2017, 12:51.pm

Dijetarët Muslimanë: Luftë ideologjike për ta shfarosur terrorizmin

Konferenca Ndërkombëtare per Lirine e Shprehjes ndërmjet rrymave të mendimit dhe qendrimeve sheriatike, në komunikatën përmbyllëse, paralajmëroi mbi rrezikun që sjell perbuzja ndermjet ithtarëve të medh’hebeve islame dhe nxitja e percarjeve sektare, duke kerkuar kriminalizimin e tyre ne kodin penal. Konferenca, e cila u organizua nga Këshilli Juridik Islam në Ligën e Botës Islame në...
Lexo më tepër

Postuar më 22 March 2017, 12:15.pm

Aksident i rëndë pranë urës së tabakëve

Një aksident është shënuar paraditen e sotme në rrugën e Elbasanit në Tiranë. Një motor ku udhëtonin dy të rinj është përplasur me një makinë në Urën e Tabakëve rreth orës 12:00 të mesditës së sotme. Në motor ndodheshin dy shtetas, përkatësisht A. G., 35 vjeç dhe E. K., 34 vjeç dhe në automjetin tip”...
Lexo më tepër

Postuar më 20 March 2017, 1:23.pm