Shprehje të mençura

Në vetmi i vetmuari shqyen veten e vet, në shoqëri e shqyejn të tjerët. Kur ke e ke këmbën jashtë greminës, është e lehtë të japësh këshilla. Ka shumë mënyra që njeriu të pasurohet dhe këto janë kryesisht të këqija. Ditën që fillon dilema, atëherë njeriu nis të mësojë. Ai që mban shpatën të godasë,...
Lexo më tepër

Postuar më 24 December 2013, 5:59.pm

Thënie të mençura mbi suksesin

-Çdo herë mbani mend se vendimi juaj për të patur sukses është më i rëndësishëm se çdo gjë tjetër (Abraham Lincoln (1809 – 1865) Bota është plot dyer, plot raste, fije të tendosura që presin t’u biesh. (Ralf Valdo Emerson) -Te jesh gjithmonë i ndershëm me veten, është një ushtrim i këndshëm. (Sigmund Frojd) -Vlera...
Lexo më tepër

Postuar më 9 December 2013, 10:44.pm

Epitafe nga Mevlud Buci

Disa politikanë Shquhen për llafe e dokrra në praktikë – pemë pa kokrra Njeriu me paragjykime I çmoi nga interesi, dhe u gjend në fund, te thesi. Intriganti Veç me shpifje – të mbushur pushkën. Mbars pa të keq, pelën e mushkën… Pseudoja Në gjak e ndër deje – të ka mbirë uni, për nga...
Lexo më tepër

Postuar më 29 November 2013, 11:07.pm

Loja me kungulleshka

Loja me kungulleshka Një çudi që ndodh sot, Premtime – të mëdha nga pesha, në zyra të paaftë plot, vazhdon loja me kungulleshka…! Miza Një mizë xanxare në kulmin e vapës, u turr përmi dhallë në mesin e pjatës, në vend që të pinte e heshtur në qoshe, u sul fluturimthi plot et, trimëroshe. “Ç’m’u...
Lexo më tepër

Postuar më 28 November 2013, 10:08.pm