Britania do të kontrollojë llogaritë bankare të emigrantëve

Si një masë e re ndaj emigrantëve të paligjshëm, bankat britanike do të kontrollojnë llogaritë e tyre.

Bankat dhe shoqëritë ndërtuese duhet të kryejnë kontrolle të llogarive të emigrantëve në 70 milionë llogari rrjedhëse nga janari, si vazhdimësi e planeve të Theresa May për të krijuar një “mjedis armiqësor” për emigrantët e paligjshëm në Britani.

Zyra pret të identifikojë 6,000 mbikëqyrësit e vizave, azilkërkuesit e dështuar dhe shkelësit e huaj kombëtarë që përballen me deportimin në vitin e parë të kontrolleve, të cilat duhet të kryhen çdo tre muaj, shkruan ‘monitor’.

Llogaritë e personave të identifikuar do të mbyllen ose do të ngrihen “për ta bërë më të vështirë të qëndrojnë në Britani”, përcjell albinfo.ch.

Sipas zyrtarëve llogaritë e ngrirjes që mbajnë shuma të konsiderueshme “do të krijojnë një nxitje të fuqishme (për ata që janë të përfshirë) që të pranojnë largimin vullnetar” në mënyrë që ata të mund të sigurojnë paratë e tyre sapo të largohen nga vendi.

Share Button