BBC publikon film dokumentar për familjen e Adem Jasharit

Rasti i heroit Adem Jashari është bërë ndërkombëtar përmes vëzhgimit profesional të BBC, i cili ka realizuar një film dokumentar për familjen e tij, ku tregon sakrificën dhe rrugën e vështirë që kanë kaluar, për pavarësinë e Kosovës.

Në dokumentar intervistohet e vetmja e mbijetuar e familjes Jashari, mbesa tashmë 29- vjeçare, Besarta Jashari.

Ajo tregon mes dhimbjeve ngjarjet që kanë ndodhur ditën ku serbët ekzekutuan familjen e saj të madhe, e cila mbarte shumë trima sypatrembur.

Share Button