Arsyeja përse duhet t’i lani frutat dhe perimet me uthull molle, ja rreziku që vjen nga pesticidet dhe bakteret

Thujase të gjitha frutat dhe perimet, nga mollët, pjeshkat e deri tek selinoja, spinaqi e brokoli janë të spërkatura me pesticide.

Ndonëse në doza të vogla, këto enzima që mbajnë larg insektet nga frutat dhe perimet mund të shkaktojnë jo pak probleme në organzimin e njeriut.

Rreth 48 milionë njerëz sëmuren çdo vit për shkak të kontaminimit të ushqimit nga prania e këtyre pesticideve.

Share Button