Alkooli dëmton shëndetin e dhëmbëve

Alkooli është një ndër pijet që ka efekte të dëmshme shëndetwsore për organizmin tonë, ndër të cilat dhe dhëmbët janë të rrezikuar nga përdorimi i tij.

Përdorimi i alkoolit shkakton reduktimin e prodhimit natyral të pështymës, e cila ndihmon për heqjen e grimcave të mbetura të ushqimit dhe mbron dhëmbët nga aciditeti.

Personat që konsumojnë shumë alkool mund të kenë probleme me dhëmbët dhe mishin e tyre, pasi alkooli acaron pjesët e buta dhe redukton pështymën.

Alkooli dëmton procesin e ndarjes së qelizave të indit, gjë që shpjegon faktin psepersonat që konsumojnë shumë alkool janë shumë të predispozuar për kancerin e gojës apo grykës.

 

Share Button