A duhet të pimë vërtet 8 gota ujë në ditë?

Rregulli që rekomandohet prej dekadash nga ekspertët është se njeriu duhet të pijë mesatarisht 8 gota ujë në ditë, por sipas shkencëtarëve ky mit duhet rrëzuar.

Sipas tyre, nuk është e nevojshme të numërohen gotat.

Kërkimet tregojnë se njerëzit që pinë ujë sa herë ndjehen të etur ju mjafton për të qëndruar të shëndetshëm dhe të hidratuar.

Ushqimet e pasura me ujë, si supat, frutat, perimet apo pijet freskuese, çaji, lëngjet e kafja gjithashtu do t’ju ndihmojnë të ndjeheni të plotësuar.

Share Button