7 simptomat kryesore që tregojnë mungesën e vitaminës B12

Mungesa e vitaminës B12 ndodh më shpesh se sa mendoni. Ajo mund të prekë të gjitha grupmoshat, por më së shpeshti ndodh te femrat ndërmjet moshës 40 dhe 60-vjeç. Nëse jeni vegjetarian, mund të përjetoni mungesë të vitaminës B12.

Pse është e rëndësishme vitamina B12? Ajo është një nga komponentët kryesorë të krijimit të qelizave të kuqe të gjakut. Po ashtu, luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e nervave dhe mund të ndikojë në ADN. Pra, mungesa e vitaminës B12 çon në simptoma që ju nuk duhet të neglizhoni. Marramendje Nëse keni marramendje çdo ditë, kjo mund të jetë shkak për shqetësim.

Nëse marramendja ndodh rrallë, është normale. Nëse ndodh pothuajse çdo ditë, atëherë ka një paralajmërim se ju mungon vitamina B12. Mpirje Është në rregull të ndjesh mpirje, për shembull në këmbë. Nëse keni mpirje të trupit pa shkas, kjo mund të jetë një nga simptomat e mungesës së vitaminës B12. Disa njerëz gjithashtu përshkruajnë ndjenjën e goditjes elektrike. Kjo ndjenjë është për shkak të dëmtimit të nervit, për shkak të mungesës së vitaminës B12.

Lëkura e zbehtë Vitamina B12 ndihmon në formimin e qelizave të kuqe të gjakut. Nëse ka më pak, ka një flluskë të lëkurës për shkak të mungesës së qelizave të kuqe të gjakut. Harresa A keni shkuar ndonjëherë në dhomë dhe harrojeni të vini? Normalisht, nganjëherë diçka duhet harruar, por nëse harresa fillon të ndikojë në jetën tuaj, mund të jetë koha për të folur me një mjek. Harresa është një tregues i mundshëm i mungesës së vitaminës B12. Lodhje e tepruar Nëse jeni duke fjetur normalisht dhe ende janë të lodhur, mund të jetë koha për të parë më nga afër nivelin e vitaminës B12. Lodhja kronike është një simptomë e zakonshme e mungesës së vitaminës B12.

Më pak qeliza të kuqe të gjakut do të thotë më pak oksigjen, dhe më pak oksigjen mund të çojë në një ndjenjë të përditshme të lodhjes. Rraskapitja A keni vërejtur se keni vështirësi në kryerjen e detyrave të përditshme? A e ke të vështirë të vendosësh enët në lavatriçe? Kur detyrat e përditshme janë të lodhura, është koha që të pyesni mjekun tuaj për të kontrolluar nivelin e vitaminës B12.

Probleme vizuale Problemet e zakonshme të shikimit mund të jenë një tregues i mungesës së vitaminës B12. Kujdesuni për vizionin e paqartë, pikat ose imazhet e dublikuara. Mos lejoni që këto simptoma të shkaktojnë dëme të përhershme të syrit. Nëse vini re këto simptoma, është koha për të vizituar mjekun. Mungesa e vitaminës B12 mund të trajtohet.

Share Button