5 arsyet përse ju bien flokët

Problemi i rënies së flokëve mund të bëhet serioz ndaj bëni mirë të kuptoni shkakun që fshihet pas tufavë të flokëve që gjenden thuajse kudo ku jeni dhe ju.

1. Nuk mund t’i stiloni flokët çdo ditë
Përdorimi i mjeteve të nxehta e produkteve kozmetike dëmtojnë flokët që në rrënjë duke shkaktuar hollimin apo këputjen e flokëve.
2. Stresi ndikon në rënien e flokëve
Periudhat e stresit shoqërohen me rënie flokësh, irritim të lëkurës, shtim në peshë etj.
3. Keni mungesa mineralesh
Ashtu si trupi juaj ka nevojë për një dietë të ekuilibruar me përbërësit e duhur për të qëndruar të shëndetshëm, dhe flokët kanë nevojë për mierale të ndryshme si kehuri magnezi e protein të ndryshme. Për flokë të shëndetshëm dieta juaj duhet të përfshijë kos, mish pule, arra etj,.
4.Mosfunksionimi i tiroides
Hypothyroidism (tiroide jo aktive) dhe hyperthyroidism (tiroide tepër aktiv) të dyja gjendjet mund të shkaktojnë rënie flokësh
5. Ju vuani nga policistitet ovariane (në vezore)
Ky çrregullim endokrin shkakton një çekuilibër hormonal, i cili çon në nivele të rritura të testosteronit. Kjo mund të rezultojë në humbjen e flokëve.

Share Button